Spar Nord: Truer jyske kollegaer med retssag

Spar Nords truer Sydbanks Karen Frøsig og Jyske Banks Anders Dam med en retssag som en udløber af Spar Nords forsøg på at overtage Nørresundby Bank

Efter Spar Nords fjendtlige bud på Nørresundby Bank er spillereglerne blevet ændret i den danske banksektor, skriver Morten W. Langer Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spar Nords topchef, Lasse Nyby, truer i et brev med retssag overfor Sydbanks Karen Frøsig og Jyske Banks Anders Dam, hvis bankdirektørerne mandag gennemfører en kontroversiel vedtægtsændring i it-foreningen Bankdata, der kan ramme Spar Nords eventuelle overtagelse af Nørresundby Bank.

I brevet gør Spar Nord det klart, at banken mener, at vedtægtsændringerne er i strid med konkurrenceloven, og banken håber med truslen, at den kan bremse vedtægtsændringen. Det skriver Børsen.

Karen Frøsig og Anders Dam, der er henholdsvis formand og næstformand i Bankdata, har indkaldt ejerne til ekstraordinær generalforsamling på mandag, hvor et forslag, som vil gøre det dyrere for Spar Nord at købe den mindre Nørresundby Bank, skal til afstemning. Vedtægtsændringen vil ramme Spar Nord, fordi de dikterer, at Nørresundby Bank skal stoppe som medlem af Bankdata, hvis Spar Nord overtager den mindre bank.

Det vil forhøje prisen på de it-ydelser som Bankdata leverer til Nørresundby Bank, og banken skal derudover betale en udtrædelsesgodtgørelse på fem gange det beløb, som banken årligt omsætter for i Bankdata.

Karen Frøsig afviser dog, at der er konkurrenceretlige problemer i vedtægtsændringen og pointerer, at beslutningen blev truffet lang tid før Spar Nords overtagelsesforsøg af Nørresundby Bank.