Spar Nord skifter it-platform

Spar Nord har valgt at skifte sin it-partner ud. Fremover vil Spar Nord bruge BEC i stedet for Skandinavisk Data Center (SDC) på it-området.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spar Nord har valgt at skifte sin it-partner ud. Fremover vil Spar Nord bruge BEC i stedet for Skandinavisk Data Center (SDC) på it-området.

Det fortæller banken i en meddelelse fredag morgen.

Spar Nord har opsagt sin aftale med SDC og venter at konvertere til BEC i 2016.

Opsigelsen betyder, at Spar Nord nedskriver sin aktiepost i SDC og derfor tager en negativ k ursregulering på 195 mio. kr. i fjerde kvartal af 2014.

Selve konverteringen ventes at koste 40 mio. kr., men vil derefter give en besparelser på omkring 35 mio. kr. i 2016 og 55 mio. kr. om året derefter, forudser Spar Nord.

- Fra Spar Nords side er vi meget tilfredse med den aftale, vi i dag har indgået med BEC. Det er vi, fordi aftalen dels sikrer os en betydelig positiv økonomisk effekt, dels stiller os stærkere i den fremtidige konkurrence om at tilbyde vores kunder og medarbejdere de bedst mulige digitale løsninger, udtaler John Lundsgaard, der er ansvarlig for it i Spar Nords direktion.

Spar Nord er i dag SDC's næststørste kunde og står alene for 14 pct. af omsætningen, men den snart forhenværende it-leverandør regner med at kunne klare sig viden uden Spar Nord.

- Det er naturligvis beklageligt, da vi har haft et langt og godt samarbejde med Spar Nord. Det er dog glædeligt, at SDC i dag er i en situation, hvor beslutningen ikke i væsentlig grad svækker SDC, da det opvejes af vækst i omsætningen med vores øvrige kunder samt nye kunder, fortæller SDC's administrerende direktør Jesper Scharff i en pressemeddelelse.

I BEC er der glæde over aftalen med Spar Nord. Ordførende direktør i Arbejdernes Landsbank, Gert R. Jonassen, der er bestyrelsesformand i BEC, udtaler:

- Det er med meget stor tilfredshed, at jeg kan byde Spar Nord velkommen i BEC’s medlemskreds. Spar Nord bliver et af de største medlemmer og vil
virkelig kunne styrke BEC’s forretning. Jeg er ikke i tvivl om, at det fremadrettet kommer til at give en stor mergevinst for Spar Nord, BEC’s medlemmer og BEC’s øvrige kunder.