Spar Nord optager lån på cirka 350 mio. kr.

Spar Nord er ved at forberede udstedelsen af hybrid kernekapital på omkring 350 mio. kr., skriver banken i en meddelelse til fondsbørsen.

Spar Nord A/S, tidl. Sparekassen Nordjylland, hovedsæde, administration på Skelagervej i Aalborg med logoer og skilte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det sker som led i bankens løbende kapitaloptimering, og det er Nykredit Markets, der har fået mandat til at forestå udbudsprocessen.

Den forventes at gå i gang i begyndelsen af juni, og lånet vil have en uendelig løbetid, sådan som det er for vane med disse finansielle instrumenter. Så længe skal investorerne imidlertid ikke regne med at vente, før de får penge retur, for det kan indfries fem år efter udstedelsen.

Lånet vil have en trigger på 5,125 pct., så lånet nedskrives, hvis Spar Nords kernekapitalprocent kommer under grænsen. Den var ved udgangen af første kvartal 2015 på 13,6 pct. mod 17,3 pct. året forinden.

Banken opnåede i første kvartal 2015 sit bedste resultat nogensinde. Det var på 533 mio. kr. før skat, men blev også løftet af frasalg af aktier i Nørresundby Bank.