Spar Nord leverer bedste kvartalsresultat i bankens historie

Spar Nord Bank har hævet forventningerne til hele årets basisindtjening før nedskrivninger en spids til 1,5 mia. kr. fra 1,4 mia. kr. i forbindelse med regnskabet for første kvartal.

Foto: Henning Bagger. Adm. direktør Lasse Nyby kan glæde sig over rekordoverskud i Spar Nord
Læs mere
Fold sammen

Kvartalets basisindtægter blev på 1140 mio. kr. svarende til en stigning på 25 pct. år til år, hvis der tages højde for bankens salg af Nørresundby Bank-aktier og ejerandelen i Nets.

Nettorenteindtægterne steg med 9 pct. i forhold til samme periode sidste år - til 452 mio. kr. fra 414 mio. kr. - men var 5 pct. lavere end i forrige kvartal. Det skyldes ifølge banken færre rentedage og fortsat pres på udlånsvolumen.

Nedskrivninger på udlån landede på 98 mio. kr. eller en nedskrivningsprocent på 0,84 pct.

- Nedskrivningerne udviser tydelige faldende tendenser på alle andre områder end landbrug, skriver Spar Nord i forbindelse med regnskabet.

- Det er vanskeligt at være utilfreds med et kvartalsresultat, der både i kroner og øre og i egenkapitalforrentning er det bedste i bankens historie. Når resultatet er blevet så godt, skyldes det flere positive forhold - ikke mindst den ekstraordinære indtægt, vi fik via salget af vores aktiepost i Nørresundby Bank. Men også vores almindelige forretning har på mange områder udviklet sig stærkt i årets første måneder, siger adm. direktør Lasse Nyby i forbindelse med regnskabet.

Han peger på, at det lave renteniveau har skabt en konverteringsbølge, som har skæppet godt i kassen. Kombineret med stigende aktivitet på ejendomsmarkedet betyder det en stærk indtjening på boligområdet.


- De lave renter har også betydet, at tilgangen af kunder og kapital til aktivt forvaltede opsparingsprodukter er fortsat, og det har trukket indtjeningen yderligere opad. Endelig har aktiemarkedet, ikke mindst det danske, hvor vi har vores primære aktiviteter, været i forårshumør, siger Lasse Nyby.


/ritzau/FINANS