Spar Nord lægger købstilbud på Nørresundby Bank

Aalborgbanken Spar Nord smider nu et købstilbud på tværs af Limfjorden og tilbyder kurs 425 for aktierne i Nørresundby Bank, som i sidste uge måtte sætte sit bryllup med Nordjyske Bank i bero.

Her hovedsædet for Nørresundby Bank på Torvet i Nørresundby Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spar Nord vil have det fulde ejerskab af Nørresundby Bank og fremsætter mandag et købstilbud på de 45,2 procent af stemmerne, som Aalborg-banken ikke allerede ejer.

Det oplyser Spar Nord i en selskabsmeddelelse.

Prisen er kurs 425, hvilket er en præmie til aktionærerne på 63 procent i forohld til lukkekursen den niende oktober.

Den dag offentliggjorde Nørresundby Bank at man planlagde en fusion et andet pengeinstitut, nemlig Nordjyske Bank, men i sidste uge meddelte parterne, at planerne var sat i bero.

Der spekuleres i, at det netop var Spar Nord, der som storaktionær i Nørresundby Bank, blokerede for det nordenfjordske bankbryllup.

I stedet går Spar Nord nu altså selv til alters.

»Aktionærerne i Nørresundby Bank tilbydes to nye Spar Nord-aktier og en kontant betaling på 309 kr., hvilket ved dagskurs svarer til 425 kr. for hver aktie i
Nørresundby Bank og en samlet værdiansættelse på 1.955 millioner kroner for samtlige aktier i Nørresundby Bank,« skriver Spar Nord i sin fondsbørsmeddelelse.

Spar Nord øgede i september sin ejerandel i Nørresundby Bank med 4,5 procent til de nuværende 54,8 procent.

Opkøbet vakte dog ikke just begejstring i Nørresundby.

»Det overraskede os noget, at de købte op. Det sagde vi også til dem. De har haft 50,22 pct. af aktierne i banken i mere end 20 år. Der kunne han måske have spurgt os, om vi var interesserede,« sagde Nørresundby-chef Andreas Rasmussen sidst i oktober til Finanswatch.

Nørresundby Bank drives videre som et datterselskab og under sit nuværende navn i en periode på op til tre år. Derfor er behovet for at skære stillinger »begrænset,« oplyser Spar Nord, som ikke finder anledning til at ændre justere sine finansielle forventninger på grund af opkøbet.

Fusionen skal skabe »en bank med en endnu stærkere position i Nordjylland,« skriver Spar Nord, som vurderer, at de to pengeinstitutter minder meget om hinanden.

»Udover at have samme geografiske udspring er Spar Nords strategiske fokus helt parallelt med Nørresundby Banks fokus, idet banken betjener almindelige privatkunder samt lokalområdets erhvervsvirksomheder med udgangspunkt i fysiske afdelinger. Hertil kommer, at begge banker opererer med
en betydelig grad af lokal beslutningskompetence, hvor beslutningerne træffes tæt på kunderne,« skriver Spar Nord.