Spar Nord kan blive presset til blokade i Nørresundby-salg

Spar Nord kan fortsat ende med at stille sig i vejen for Nordjyske Banks køb af Nørresundby Bank, selv om Spar Nord tidligere i januar trak sig fra budkrigen.

Foto: Henning Bagger

Betingelsen for at acceptere Nordjyske Banks tilbud er nemlig fortsat, at Spar Nord kan finde en måde at afhænde sin aktiebeholdning på 54,9 pct. i Nørresundby Bank, uden at ende som mindretalsaktionær i "det nye" Nordjyske Bank.

Nordjyskes tilbud lyder på 335 kr. og én Nordjyske-aktie for hver Nørresundby-aktie, men Spar Nord er ikke interesseret i at sidde tilbage med Nordjyske-aktierne.

Indtil nu ligger løsningen dog ikke klar hos Spar Nord, og derfor kan en mulighed for Spar Nord godt være at stille sig i vejen for et forslag om at fjerne stemmerettighedsbegrænsingen i Nørresundby Bank - et forslag, der er en betingelse i Nordjyske Banks tilbud.

Det er dog ikke den løsning, der er førsteprioritet hos Spar Nord.

- Det, vi går efter, er at bakke op om Nordjyske Banks tilbud, hvis vi kan finde en løsning, der betyder, at vi ikke bliver mindretalsaktionær i det kommende Nordjyske Bank, for det er vi ikke interesserede i, siger Leif Lind Simonsen, der er pressechef hos Spar Nord, til Ritzau Finans.

Kan Spar Nord ikke afhænde sine Nørresundby Bank-aktier, inden tilbudsperioden udløber den 26. februar klokken 18.00, kan det dog sagtens være en mulighed, at banken - ved den ekstraordinære generalforsamling i Nørresundby Bank en time senere - vil gøre sin bestemmende indflydelse gældende og stille sig på tværs af forslaget om, at alle aktier i Nørresundby Bank fremover skal give en stemme.

Dermed kan Spar Nord den vej igennem blokere Nordjyske Banks overtagelse af Nørresundby Bank.

- Den anden mulighed er, at vi ikke finde en løsning på at afhænde aktierne i Nørresundby Bank, og så er det en mulighed, at vi kan blokere forslaget om ophævelsen af stemmeretsbegrænsingen, siger Leif Lind Simonsen.

Han fastslår dog også samtidig, at Spar Nord hidtil har været en meget "fredelig" aktionær i Nørresundby Bank, der ikke har benyttet den bestemmende indflydelse i andre situationer.

/ritzau/FINANS

 

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk