Spar Nord: Betaling med aktier er fortsat en knast

Spar Nord fik torsdag aften overtrumfet sit bud på Nørresundby Bank af Nordjyske Bank, og det må bankens bestyrelse nu tygge lidt på, før det tager stilling.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En knast for Spar Nord, der ejer over halvdelen af aktierne i Nørresundby Bank, vil fortsat være, at en del af tilbuddets købspris betales med aktier i den nye bank, siger Spar Nords IR- og kommunikationsdirektør Ole Madsen til Ritzau Finans.

- Vi tager det selvfølgelig vældigt alvorligt. Nu vil vi sammen med vores bestyrelse forholde os ordentligt og seriøst til de vilkår, der er skitseret i meddelelsen og så gøre vores stilling op, siger han.

Tilbuddet fra Nordjyske Bank til aktionærerne i Nørresundby Bank lyder på 335 kr. per aktie og én aktie i Nordjyske Bank per aktie i Nørresundby Bank. Det svarer med torsdagens lukkekurs til en samlet pris på 446 kr. per aktie i Nørresundby Bank.

- De to hovedelementer, vi må forholde os til, er selvfølgelig prisen, som jo som udgangspunkt er højere end vores, og så er der strukturen for tilbuddet. Det er så det, der umiddelbart måske kunne se ud til at give lidt udfordringer, da der lægges op til, at betalingen skal ske delvist med aktier i den nye bank, siger Ole Madsen.

Der var også lagt op til betaling med aktier, da Nordjyske Bank og Nørresundby Bank oprindeligt annoncerede deres fusionsplaner, og det var ikke noget, der virkede attraktivt for Spar Nord, der så i stedet lagde et købstilbud på de aktier i Nørresundby Bank, som den ikke ejer i forvejen.

- Vores reaktion på de oprindelige fusionsplaner var, at vi havde lidt vanskeligt ved at se os selv som fremtidig aktionær i den her nye bank. Det har vi for så vidt stadigvæk lidt svært ved at se, så der kunne være en knast der, siger Ole Madsen og tilføjer:

- Men som sagt nu må vi sammen med vores bestyrelse i en vis fart og i en ordentlig proces forholde os til det, de har skrevet, og så gå i en dialog med dem om det. Det vil vi gøre så hurtigt som muligt, og jeg kan ikke se, at det behøver at tage så lang tid.

Spar Nords tilbud til aktionærerne i Nørresundby Bank lød på 309 kr. kontant og to aktier i Spar Nord per aktie i Nørresundby Bank. Med torsdagens lukkekurs svarer det tilbud lige nu til samlet 424 kr. En mulighed for Spar Nord er naturligvis at hæve det bud til over buddet fra Nordjyske.

- Det vil være det, vi skal forholde os til, det kan jeg ikke kommentere på nuværende tidspunkt, siger Ole Madsen.