Spar i skat ved at vælge en brugt leasingbil

Leasingfordel. Ny mellemklasse eller brugt luksus. Hos ALD er det op til kunden at vælge, om bilen skal være ny eller lettere brugt. Den brugte luksusbil er billig i skat sammenlignet med en ny.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du køber din bil, kender du problematikken. Skal jeg købe nyt eller bruge de samme penge på en lidt mere luksuriøs bil. Svaret afhænger af dit temperament.

De fleste aftagere til en leasingbil har vænnet sig til, at bilen er ny, når den skiftes ud hvert tredje år, men sådan behøver det ikke at være. Vil du køre brugt, kan du slippe langt billiger i skat i forhold til en ny firmabil.

Hos de etablerede leasingudbydere er det dog stadig sådan, at man helst ser, at kunderne vælger de nye varer på hylderne. Vil kunden absolut have en dyrere brugt, henviser man flere steder til samarbejdsaftaler med tredjepart, men hos ALD har man siden slutningen af 2004 tilbudt brugte luksusbiler til leasing.

- Vi mærker klart en stigning i efterspørgsel på brugte luksusbiler. Det er ofte økonomidirektører eller administrerende direktører, der gerne vil lease disse biler, forklarer produktchef Hasse Sparsø, ALD Automotive.

Siden introduktionen af konceptet med at lease brugte biler er der kommet omkring 400 brugte luksusbiler ud at rulle på leasingkontrakt hos ALD.

- Når man sammenligner prisen på en brugt luksusbil med en ny, er det først og fremmest medarbejderen, der skal køre i bilen, som sparer penge, idet beskatningsgrundlaget er væsentlig lavere, forklarer han.

Markedet for denne type køretøjer er stigende, og der findes derfor en række virksomheder, der har specialiseret sig i at skaffe denne biltype til landet.

Luksusbiler fra udlandetI princippet er der ingen forskel på at vælge en brugt bil frem for en ny. Al service er med i leasingkontrakten, og usikkerheden omkring restværdien er også ALD's problem, den dag kunden leverer køretøjet tilbage.ALD henter luksusbilerne hjem fra søsterselskaber rundt om i Europa, og beskatningen udgør typisk halvdelen i forhold til en tilsvarende fabriksny bil. Leasingydelsen vil være identisk med eller lavere end på en tilsvarende ny bil. Det skyldes, at beskatningsreglerne, der siger, at en tre år gammel bil, der importeres til Danmark, beskattes efter handelsprisen.

Præcis som ved leasing af nye biler er både finansiering, service, vedligeholdelse, dæk, nødhjælpsservice samt værditab inkluderet i leasingydelsen. Desuden kan kunden tilkøbe forsikrings- og brændstofaftale.