Spar Himmerland vedtager Hobro-fusion

Den foreslåede fusion mellem Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro og den deraf følgende navneændring er blevet vedtaget på en ekstraordinær generalforsamling torsdag.

Fusionen er fortsat betinget af en vedtagelse af repræsentantskabet i Sparekassen Hobro på et møde fredag, mens en godkendelse fra Finanstilsynet ligeledes fortsat mangler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse sent torsdag.

En ændring af vedtægterne for Sparekassen Himmerland, der bliver det fortsættende selskab, navneændring til Jutlander Bank, som resultatet af ægteskabet skal hedde, samt en bemyndigelse til bestyrelsen til ad én eller flere gange at forhøje selskabets aktiekapital blev alt sammen vedtaget med stor overvægt på generalforsamlingen.

Samtidig godkendte forsamlingen stiftelsen af Sparekassen Hobro Fonden, der opgjort i aktier i Jutlander Bank vil komme til at indeholde en grundkapital på 285,5 mio. kr. - svarende til markedsværdien af Sparekassen Hobros reserver.

Dermed ser ægteskabet mellem de to jyske sparekasser ud til at være tæt på en gennemførelse. Fusionen er dog fortsat betinget af en vedtagelse af repræsentantskabet i Sparekassen Hobro på et møde fredag, mens en godkendelse fra Finanstilsynet ligeledes fortsat mangler.

/ritzau/FINANS