Spanske ejere garanterer for dansk bilsynsgigant med røde tal

Applus, Danmarks største bilsynsfirma, taber igen penge i 2016, og den spanske ejer er klar til at skyde penge i sit danske datterselskab, hvis det bliver nødvendigt.

Arkivfoto: Bilsyn af Alfa Romeo hos Applus Bilsyn i Silkeborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Applus i Danmark blev skabt efter det spanske-ejede selskab i 2005 købte Statens Bilinspektion med 113 synssteder.

Men selskabet har haft det svært med konkurrencen på det danske marked, hvor de lidt mindre konkurrenter er FDM Test og Bilsyn og Pava Bilsyn.

Applus har de senere år fremlagt det ene underskud efter det andet i Danmark. 2016 viser et tab på 1,3 mio. kr., som dog er en væsentlig forbedring fra tidligere år.

»Årets resultat har svaret til forventningerne for året, men anses ikke for tilfredsstillende. Resultatet er i betydelig omfang påvirket af den fortsat hårde konkurrence på synsmarkedet,« skriver ledelsen i regnskabet.

Applus havde i 2016 en omsætning i Danmark på i alt 207 mio. kr. mod 194 mio. kr. året før.

»Det er forventningen, at 2017 stadig vil være præget af hård konkurrence, men med de implementerede produkter og ydelser samt løbende organisationstilpasninger vil Applus Danmark være konkurrencedygtig til dette marked,« hedder det videre fra ledelsen.

Selskabets egenkapital er faldet til godt 50 mio. kr. Det er et beløb, som ledelsen vurderer er tilstrækkeligt, men ellers er det spanske moderselskab klar til at komme med penge.

»Selskabet har modtaget støtteerklæring fra moderselskabet, hvori moderselskabet erklærer at ville garantere ydelse (…) som måtte være nødvendige for at sikre, at selskabet til enhver tid er i stand til at betale sine kreditorer,« skriver ledelsen.

Garantien gælder for 2017, fremgår det.

Applus forventer, at resultatet vil blive yderligere forbedret i 2017.