Spansk storbank lokker danskere med ekstra høje renter frem til årsskiftet

Efter et halvt år på det danske marked vil den spanske bank Santander flere kunder med tilbud om ekstra høje renter resten af året.

Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter et halvt år på det danske marked for indlån har Santander Consumer Bank Danmark rundet 1 mia. kr. i indlån. Administrerende direktør for Santander i Danmark, Bo Jakobsen, betegner udviklingen på indlånsområdet som "strygende", og banken vil med tilbud om ekstra høje renter resten af året forsøge at kapre yderligere indlånsmidler.

Santander Consumer Bank hæver fra 1. oktober til 31. december derfor renten på indlånsproduktet Højrente Plus til 1,5 pct. i stedet for den nuværende rente på 1,25 pct., som renten så falder tilbage til efter årsskiftet.

- Vi har tre stærke indlånsprodukter, som ligger rigtig fornuftigt til i markedet. Særligt vores produkt Højrente Plus, hvor vi tilbyder en rigtig god rente og kun 31 dages varsel ved hævning, har ramt markedet godt og mødt stor interesse hos de danske forbrugere. Den positive interesse vil vi gerne kvittere for, og derfor giver vi nye og eksisterende kunder en ekstra god rente resten af året, siger Bo Jakobsen, der er adm. direktør for Santander i Danmark.

Ifølge Mybanker.dk, som sammenligner bankers priser, ligger Santander Consumer Bank blandt de banker, der tilbyder bedst rente på indlån. En anden er Vestjysk Bank, som tilbyder en forretning på 1,35 pct. af den del af saldoen, som overstiger 50.000 kr., mens de første 50.000 kr. forrentes med 0,3 pct.

I modsætning til Santanders Højrente Plus er der dog ingen binding på det produkt, som Vestjysk Bank tilbyder. Santander har også en højrente konto uden binding. Her tilbydes 1,1 pct. i rente af hele opsparingen, og det produkt er ikke omfattet af den midlertidige forhøjelse af renten.