Spansk energiselskab får kraftige stød på børsen

Det spanske energiselskab Abengoa falder tirsdag igen tungt på børsen i Madrid.

Foto: Marcelo del Pozo. Selskabet Abengoa der beskæftiger sig med vedvarende energi, præsenterede mandag en kapitalplan, uden at det dog har beroliget markedet.
Læs mere
Fold sammen

Selskabet, der beskæftiger sig med vedvarende energi, præsenterede mandag en kapitalplan, uden at det dog har beroliget markedet.

Det rapporterer Bloomberg News.

Abengoa-aktien er derfor stadig helt energiforladt og falder tirsdag med 17 pct. oven i et styrtdyk på omtrent 31 pct. mandag.

Abengoa oplyste mandag, at det planlægger at rejse 650 mio. euro samt at sælge aktiver for yderligere en halv mia. euro. Ambitionen for, hvor meget frasalg kan bidrage med, er dermed øget med 100 mio. euro fra 400 mio. euro i fredags, hvor den spanske koncern efter børslukketid atter skuffede investorerne ved at sænke forventningerne til årets pengestrømme med 800 mio. euro.

Nedjusteringen er blot én i en lang række skuffende udmeldinger, der har reduceret tilliden til ledelsen samt markedets tro på, at selskabet kan håndtere sin gæld på netto 6,5 mia. euro, skriver Bloomberg.

Herhjemme vurderer Jyske Bank også, at en investering i Abengoas obligationer handler om, hvorvidt man kan stole på ledelsen eller ej.

- Har man ikke længere denne tillid til ledelsens oplysninger - og det kan der gives flere gode grunde til - så bør man ikke have Abengoa i porteføljen. På trods af den seneste tids turbulens har vi tillid til, at Abengoas initiativer vil kunne nedbringe gælden og den finansielle "leverage" (gearing) i de kommende kvartaler. Derfor fastholder vi anbefalingen ”Stærkt Køb” på 12 måneders sigt, skriver banken i et notat om Abengoas obligationsgæld.

Abengoas femårige obligationsudstedelse har i denne uge været handlet til en rekordhøj effektiv rente på 17,2 pct.