Spæncom halverer omsætningen

Elementvirksomheden Spæncom har underskud på næsten 100 mio. halverer sin omsætning.

Foto: Kristian Juul Pedersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nedturen for byggesektoren fortsætter med at gøre rigtig ondt på elementproducenten Spæncom, som producerer betonelementer til bl. a. vægge og etageadskillelser.

Nettoomsætningen fra 1. juli til 30. september i år blev næsten halveret til 326 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år. Driftsresultatet før skat gav et underskud på 99 mio. kr.

"Det er væsentligt lavere end budgetteret og langt fra tilfredsstillende, siger formanden for bestyrelsen, Perrti Nupponen.

Virksomheden besluttede i september, at fyre 55 ansatte og lukke sin fabrik i Tune ved Roskilde midlertidigt fra årsskiftet. I marts i år satte Spæncom osså en ny fabrik ved Vemmelev på Vestsjælland på stand by. Spæncom fortsætter produktionen på sine to tilbageværende fabrikker i Kolding og Aalborg.

Spæncom kom ud af regnskabsåret 2009/ 2010 med et underskud på 118 mio. kr. Omsætningen nåede op på beskedne 263 mio. kr. mod 690 mio. året før.

Ledelsen skriver i bemærkningerne til det seneste regnskab, at den generelle aktivitet i markedet er forbedret og virksomhedens ordrebeholdning er blevet bedre, så det giver bedre basis for produktionen.