Spæncom: Godt rustet til fremtiden efter hårdt år

Spæncom kom ud af regnskabåret 08/09 med et resultat før skat og renter (EBIT) på 37,4 mio. kr. mod 115,2 mio. kr. året forinden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser selskabet i den endelige regnskabsrapport, der er marginalt forskellig fra den foreløbige regnskabsmeddelelse, Spæncom offentliggjorde 14. august.

- Den kraftige nedgang i den globale økonomi har også haft indvirkning på den danske bygge- og anlægssektor. Effekten af den økonomiske opbremsning var mindre synlig i begyndelsen af regnskabsåret, og understøttet af den høje ordrebeholdning fortsatte Spæncom med et tilfredsstillende produktionsvolumen, skriver selskabet. Den lave ordreindgang siden oktober 2008 har ført til en kapacitetsudnyttelse på et "utilfredsstillende" niveau, oplyser Spæncom, som konstaterer, at det har ført til tre afskedigelsesrunder, der har kostet mere end 200 medarbejdere jobbet.

Consolis-koncernen har fremsat og gennemført et købstilbud og er forpligtet til at fremsætte et frivilligt købstilbud til en kurs, der overvejende afhænger af følgende regnskabstal for Spæncom: Normaliseret resultat før skat, renter og afskrivninger (normaliseret EBITDA) og rentebærende nettogæld korrigeret.

30. september udgør den rentebærende nettogæld -69,4 mio. kr. altså et tilgodehavende på 69,4 mio. kr., mens det normaliserede EBITDA lyder på 58,8 mio. kr.

Spæncom kommer ikke med finansielle forventninger til det kommende regnskabsår, der ventes at være "udfordrende".

- Fokus vil fortsat være på tilpasning af selskabets omkostningsstruktur og justering af aktiviteterne til det forventede lavere aktivitetsniveau. Med den justerede omkostningsstruktur og en stærk balance er selskabet godt positioneret til udfordringerne i 2009/10, skriver Spæncom.

RB-Børsen