Sotheby's går sammen med Ebay om auktioner

Det 270-årige, traditionsrige auktionshus Sotheby's er gået sammen i et partnerskab med det langt yngre eBay om at føje endnu en distributionskanel til Sotheby's berømte live-auktioner.

Foto: -
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Financial Times.

- Dette er en fundamental strategi der skal skabe bredde i vores publikum og udvide vores rækkevidde til millioner af potentielle samlere og købere, udtaler Bruno Vinciguerra, topchef i Sotheby's, ifølge Financial Times.

Under aftalen mellem Sotheby's og Ebay, vil Ebays købere være i stand til at byde på kunst og samlerobjekter fra Sotheby's liveauktioner i New York. På sight skal Ebay-brugerne også kunne byde på samlerobjekter fra andre af Sotheby's globale auktionshuse.

Partnerskabet med Ebay kommer efter en periode hvor Sotheby's har været under voldsomt pres fra blandt andre storinvestoren og milliardæren Daniel Loeb, der med 9,6 pct. af aktierne i auktionshuset har presset på for forandringer.

Loeb kaldte i den forbindelse Sotheby's for "et gammelt mestermaleri med desperat behov for restaurering".

Siden da har Sotheby's satset kraftigt på at udvikle selskabets kanaler for online salg, senest med partnerskabet med Ebay.

/ritzau/FINANS