Sort skærm venter i sommerhuset

Op mod hvert tredje sommerhus kan ikke se fjernsyn, efter at signalet blev lagt om i november.

Det kan godt være, at computeren kommer mere i brug i sommerhusene i påsken, når folk opdager, at de mange steder ikke kan se fjernsyn. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En del danskere vil få sig en kedelig overraskelse, når de sætter sig til rette i sofaen foran fjernsynet i sommerhuset og tænder - for der vil være sort skærm.

Mange har ikke været i deres sommerhus siden 1. november, hvor Danmark lagde TV-signalet om, så det blev digitalt, og helt op mod hver tredje sommerhus med TV-antenne er derfor ikke blevet stillet om.

Også campingvogne er i problemer

Det fremgår af en undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov Zapera har foretaget blandt flere end 600 sommerhus- og campingvognejere for TV-leverandøren Boxer.

Ni af ti modtager i sommerhuset TV via en almindelig antenne. Men da TV-signalet nu er digitalt, skal der enten en boks eller et nyt fjernsyn med indbygget digital modtager til, hvis man vil se noget på skærmen.

Ifølge undersøgelsen vil 38 procent af campingvognene stå uden signal.

Signalmodtagelsen er et problem for alle kanaler, også de gratis kanaler fra DR og TV 2. Også her er signalet nemlig skiftet fra analogt til digitalt.

Tank selv

Boxer indfører Tank-Selv-TV, hvor man får 12 betalingskanaler og tre nabolandskanaler i det antal måneder, man ønsker. Man køber og betaler adgangen over Internet. Det koster 349 kroner for en måned. Kortet er ikke bundet til et bestemt fjernsyn eller et bestemt geografisk område.

Man skal dog også have en digital modtagerboks eller indbygget boks i fjernsynet for at kunne bruge Boxers løsning.