Sonys nye mobiler hedder ... Sony

De to første nye telefoner fra det hidtidige Sony Ericsson er på vej - men kun den ene når Europa.

Sony Ericsson skifter nu navn til Sony Mobile Communications, men telefonerne vil kort og godt hedde Sony fremover. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LAS VEGAS, USA: »Sony« vil der kort og godt stå på alle mobiltelefoner, som det hidtidige Sony Ericsson fremover spytter ud.

Sony købte i oktober sin partner gennem ti år, den svenske Ericsson-koncern, ud af deres fælles mobilselskab for 7,8 milliarder kroner. Nu døbes det om til Sony Mobile Communications, men alle nye mobiltelefoner vil blive solgt under navnet Sony.

Den første af slagsen bliver Xperia Ion. Den bliver samtidig Sonys første LTE-telefon, som altså kan bruges på de nye supermobilnet, 4G. Xperia Ion har et kamera, der optager med 12 megapixler i opløsning, og kan vise HD 720p i opløsning på sin skærm.

Xperia Ion får til foråret premiere i USA, hvor en af Sonys højeste prioriteter er at øge markedsandelen. Sony (Ericsson) har ikke godt fat i Nordamerika, der domineres af de andre store mobilproducenter, minus Nokia, som nu også forsøger at få comeback med de nye Windows Phone-telefoner.

Til marts kommer den første mobiltelefon under Sony-navnet til Europa, nemlig Xperia S, som leverer fuld HD-billedkvalitet og kan optage fotos i 3D. Skærmen er på 4,3 tommer, og også Xperia S har et kamera med en opløsning på 12 megapixler. Den er samtidig udstyret med Sony-teknologi, så den kan kobles til fjernsynet eller på et trådløst net og dele indhold. Styresystemet er Android 2.3, men i løbet af andet kvartal 2012 vil den blive opgraderet til det helt nye Android 4.0

Berlingske dækker Consumer Electronics Show (CES) på www.business.dk/digital, www.b.dk/techogviden og i den trykte Business-sektion. Berlingske er inviteret af Branchen Forbrugerelektronik (BFE).