Sonys mini-PC klar til august

Den utraditionelle Vaio-mini-PC med bred skærm får premiere i hjemlandet Japan.

Sonys Vaio W-mini-PC vil koste lidt over 3.300 kroner i hjemlandet. Fold sammen
Læs mere
Til august kommer Sonys første mini-PC, Vaio, på markedet, og dermed rykker Sony som den sidste af de store elektronikselskaber ind på det marked, som er med til at holde hele PC-salget oppe.

Sony vil sælge den nye Vaio-mini-PC for omkring 60.000 yen (3.360 kroner), når den får premiere på hjemmemarkedet i Japan.

Skærm i bredformat

Mini-PCer er prisbillige og ultrabærbare computere, som er beregnet til populært sagt at have i lommen, så man overalt, hvor der er netforbindelse, kan arbejde. Taiwanesiske Asustek lavede i 2007 den første mini-PC, Eee, og den slog virkeligt igennem. I dag er det salget af mini-PCer, som herhjemme sælges for 1.900-3.000 kroner, som holder PC-salget oppe.

Sonys Vaio er i modsætning til de mange nuværende mini-PCer i bredskærmsformat - men fortsat i lommestørrelse. Den kommer med Microsofts Windows XP som styresystem og med Intels Atom-processor. Skærmen har en opløsning på 1.366 x 768 pixler (normalt er de 1.024 x 600).

Sony vil ikke offentliggøre forventede salgstal men forventer at øge det samlede salgstal på hele Vaio-serien af bærbare PCer til 6,2 millioner styk frem til marts 2010 mod 5,8 millioner et år tidligere.