Sonys batterier skal redde Samsungs nye Galaxy S8

Samsung køber ind hos sin konkurrent for at lægge batteriskandalen bag sig, når den nye toptelefon med ultra-HD-skærm snart lanceres. Både den og Apples iPhone 8 ventes at blive dyrere end forgængerne.

Den storsælgende Galaxy S7-telefon fra Samsung får snart en afløser, Galaxy S8, og her tager Samsung ingen chancer oven på den milliarddyre batteriskandale med den ny hedengangne Galaxy Note 7-telefon. Arkivfoto: John MacDougall, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN MACDOUGALL

Samsung allierer sig med sin japanske konkurrent Sony, der skal levere batterier til Samsungs kommende toptelefon, Galaxy S8, når den forventeligt kommer i marts.

Kilder siger til den amerikanske finansavis Wall Street Journal, at Sony skal levere lithium-ion-batterierne til en del af Galaxy S8-telefonerne for at genskabe tilliden til Galaxy-telefonerne. Samsungs eget datterselskab og det kinesiske Amperex Technologies er også fortsat batterileverandører, som de var det til den skandaleramte Galaxy Note 7-telefon, som Samsung måtte trække helt tilbage og tage et milliardsmæk på, efter at batterierne blev overophedet og i flere tilfælde direkte eksploderede.

To store størrelser på Galaxy S8

I alt 2,5 millioner Galaxy Note 7-telefoner blev kaldt tilbage til fabrikken og destrueret, efter at Samsung først ombyttede batterierne, uden at det hjalp. Efter en omfattende undersøgelse konkluderede Samsung tidligere i år, at det var designet af batterierne, der fik det til at gå galt, fordi batterikassen havde været for lille, hvorfor de negative elektroder blev bøjet ind og i nogle tilfælde kortsluttede og brød i brand. Erstatningsbatterierne var ramt af andre fejl.

Den nye Galaxy S8-telefon, der ventes at komme i to store størrelser på 5,8 og 6,2 tommer, skal derfor sætte alle sejl til og indhente det tabte for Samsung, der er verdens største mobilproducent. Apple overhalede dog Samsung målt alene på smartphones i oktober-december, hvor den nye iPhone 7 nød godt af Samsungs problemer.

Galaxy S8 ventes at komme uden Hjem-knappen. Skærmen vil i stedet fylde hele forsiden og gå helt ud til kanten. Hjem-knappen, som hidtil har været fysisk, vil i stedet være virtuel nederst på skærmen, sådan som også f.eks. Sonys nye Xperia-telefoner har det. Samsung ventes også at indbygge fingeraftrykslæser i skærmen, der vil få ultra-HD-opløsning (UHD).

Både Galaxy S8 og iPhone 8 bliver dyrere

Samsung ventes også at lade Galaxy S8 blive premieretelefon for en ny, digital assistent, der kan klare praktiske dagligdagsopgaver, når man taler til den. Den nye assistent loves at være »betydeligt anderledes« end konkurrenternes.

Galaxy S8 ventes at være i handelen i april.

De lange undersøgelser har forhindret Samsung i at kunne lancere den nye toptelefon på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, der holdes i Barcelona i det nordøstlige Spanien fra 27. februar til 2. marts.

Ifølge det amerikanske magasin Forbes viser en lækage fra østeuropæiske forhandlere, at Galaxy S8 ligesom Apples kommende iPhone 8 vil få et ordentligt hak opad i prisen, der vil begynde på over 1.000 dollars eller 7.000 kroner som startpris. Det svarer til, hvad man kan få to udmærkede bærbare PCer for.