Sony vil vise kontroversiel attentat-film på nettet

Selskabet Sony Pictures bag filmen »The Interview« om et attentat mod Nordkoreas leder, Kim Jong-un, vil forsøge at få filmen distribueret på internettet.

Sony Pictures har ikke givet efter for nordkoreansk pres og vil forsøge at vise filmen »The Interview« om et attentat mod Nordkoreas leder, Kim Jong-un, på nettet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christopher Polk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Filmselskabet Sony Pictures har ikke givet efter for nordkoreansk pres og vil forsøge at vise filmen »The Interview« om et attentat mod Nordkoreas leder, Kim Jong-un, på nettet. Det oplyser selskabets administrerende direktør, Michael Lynton.

»Det er stadig vores håb, at alle, der ønsker at se filmen, vil få mulighed for at gøre det,« siger han til CNN og oplyser, at selskabet overvejer hvilke muligheder der findes på nettet.

Michael Lynton svarede lørdag igen på den kritik, som præsident Barack Obama rettede mod selskabet på et pressemøde fredag aften, hvor han sagde, at Sony Pictures havde givet efter for nordkoreansk pres, efter at selskabets computere var blevet hacket. Ifølge Obama og FBI angiveligt af Nordkorea.

Sony Pictures har efterfølgende besluttet at trække filmen, der skulle have haft verdenspremiere over julen, tilbage af frygt for hævnaktioner mod biografer og biografgængere. Fredag sendte de ukendte hackere en meddelelse, hvori det lød, at »det var en meget klog beslutning«.

Fredag aften beklagede Obama tilbagetrækningen med en bemærkning om, at »vi ikke kan have et samfund, hvor en eller anden diktator begynder at indføre censur i USA« og kaldte tilbagetrækningen en fejl.

Samtidig advarede den amerikanske præsident om, at USA vil gengælde hackerangrebet »på et tidspunkt og på en måde, som vi selv vælger«.

Nordkorea afviser lørdag ifølge nyhedsbureauet Reuters at have noget som helst med hackerangrebet at gøre.

Filmselskabets administrerende direktør, Michael Lynton, siger lørdag til CNN, at da selskabet ikke selv ejer biografer, er filmen afhængig af, at nogen vil vise den på et stort lærred. Da det tilsyneladende ikke er tilfældet, er Sony Pictures begyndt at søge efter andre distribueringskanaler.

»Der er en række muligheder, der er åbne for os, og vi er i gang med at overveje dem,« siger Michael Lynton.