Sony vil angribe Apple med nye mobile enheder

Sony udvikler angiveligt to nye mobile enheder der skal konkurrere med iPhone og iPad.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hos Sony føler man sig muligvis truet af Apples voksende dominans inden for portable produkter - Sony opfandt den oprindelige Walkman, men den er forsvundet i glemslen til fordel for Apples iPod.

Og nu er det iPhone og den kommende iPad, der skaber overskrifter. Men Sony er klar til at tage kampen op. Nu vil Sony udvikle en ny serie af håndholdte produkter, herunder en smartphone som kan bruges til at downloade videoer og musik og til at køre spil, der er udviklet til den første Playstation. Det skriver Wall Street Journal.

Den japanske elektronikgigant vil også udvikle en portabel enhed der deler egenskaber fra netbooks, e-bogslæsere og håndholdte spilmaskiner. Denne enhed skal konkurrere direkte med multifunktions-produkter som Apples kommende iPad tavlecomputer. Den skal angiveligt også understøtte spil til PlayStation Portable (PSP).

Både den nye smartphone og iPad-konkurrenten får adgang til en ny Sony online-platform, som firmaet vil præsentere i marts 2010. Her skulle der være tale om en konkurrent til iTunes, men den skulle være tæt koblet til Playstation Network, som Sony allerede bruger til at markedsføre ældre spil og film. Denne tjeneste er indtil videre fokuseret på PlayStation 3 og PSP.

Sony har i dag svært ved at klare sig på markedet for mobile enheder. PSP Go sælger dårligere end ventet og Sony Ericsson har mistet store markedsandele i det sidste år - i dag har selskabet kun 5,1 pct. af mobiltelefon-markedet.