Sony: Vi sælger ikke TV-produktion fra

Elektronikgiganten holder fast på at ville lave fjernsyn, selv om de giver underskud.

Selv om Sony fortsat satser på mobiltelefoner, kameraer og spil, vil topchef Kazuo Hirai alligevel holde fast på TV-produktionen. Foto: Toshifumi Kitamura, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: TOSHIFUMI KITAMURA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trods store problemer med salget agter den japanske elektronikgigant Sony ikke at skille sig af med eller trække sig ud af TV-produktionen.

Det fastslår topchef Kazuo Hirai, som er i færd med at skære den store koncern til for igen at få en sund økonomi. Over de næste halvandet år skal overskuddet tredobles.

»Vi har ikke tænkt os at sælge vor TV-produktion eller lukke den eller noget lignende. Vi gør forretning på et konkurrencepræget marked. Jeg ville ikke udelukke muligheden af et samarbejde med en investor, men lige nu arbejder vi ikke ud fra den antagelse, at det vil ske,« siger Kazuo Hirai til nyhedsbureauet Reuters.

Underskud i ti år

TV-produktionen har gennem de seneste ti år givet underskud og vil i løbet af sommeren blive skilt ud i et eget selskab, så det bliver lettere at styre økonomien.

Kazuo Hirai, som overtog ledelsen af Sony 1. april 2012, vil ikke ændre på Sonys tredelte satsning på mobiltelefoni, billeder (både fotos og film) og spil. Han kalder de seneste to års tab for »meget alvorlige« men går nu efter et overskud på 140 milliarder yen (7,5 milliarder kroner) for 2014-2015 og på 400 milliarder yen (21,5 milliarder kroner) for 2015-2016.