Sony udfordrer Apple på musik og film

Elektronikgiganten annoncerer onsdag aften en ny musik- og filmtjeneste, der skal slå Apple af tronen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den japanske elektronikgigant Sony vil fratage Apple den dominerende stilling inden for musik og video ved at lancere sin egen tjeneste, der kobles på en række Sony-produkter.

Læs også: Net-TV slår 3D-fjernsyn

Annonceringen vil ifølge finansavisen Financial Times ske onsdag aften, præcis samtidig med at Apple har indkaldt verdenspressen hjemme i USA for at lancere sine nyheder.

Masser af Sony-apparater kobles på

Sonys nye musik- og filmtjeneste vil virke på forskellige produkter, som alle kan kobles på Internet. Det gælder Walkman-afspillere, Vaio-computere, Bravia TV-apparater, Blu-ray-afspillere og Sony Ericssons mobiltelefoner. I forvejen kan mange millioner Playstation 3-spillekonsoller allerede kobles på Internet og dermed hente film.

Læs også: Sony og Toshiba udvikler 3D-fjernsyn uden briller

Den nye tjeneste vil dog først være klar til næste år.

Apple har taget føringen

Sony har i mange år været førende på underholdningsfronten og opfandt i sin tid Walkmanen, den første transportable musikafspiller. Sony har desuden et godt greb om mobilmarkedet via det halvt ejede Sony Ericsson, der er verdens fjerdestørste mobilproducent.

Læs også: Din mobil kan have blodig samvittighed

Alligevel har det været Apple, der er løbet med føringen og nu er dominerende på markedet for salg af digital musik og underholdningen.

Præsentationen af den nye tjeneste vil ske som optakt til den største messe for forbrugerelektronik, IFA, i Berlin, som åbner nu og varer til i begyndelsen af næste uge.