Sony-top siger nej til storaktionær

Elektronikkæmpen Sonys topchefer afviser kritisk investors forsalg om opsplitning.

Sony's topchef Kazuo Hirai afviser afviser opsplitning af virksomheden. Fold sammen
Læs mere
Foto: YOSHIKAZU TSUNO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den japanske elektronikgigant Sony har taget til genmæle over for den aktivistiske investor Daniel Loeb's forslag om at gøre selskabets underholdningsarm til en separat virksomhed for at skabe større værdi for aktionærerne. Det skriver Financial Times.

Bestyrelsen i Sony har i fuld enighed nedstemt forslaget fra Loeb, der over flere måneder har investeret 1,1 mia. dollar i Sony for at opbygge en aktieandel på omkring 7 pct.

Den taktik er tidligere lykkedes for Loeb, der formåede at ryste posen i internetfirmaet Yahoo og få afskediget den daværende topchef Scott Thompson.

Hos Sony ser det dog ud til at Loeb og hans investeringsselskab Third Point møder betydelig mere modstand. I et svarbrev til Daniel Loeb efter nedstemningen af hans forslag i bestyrelsen, svarer Sony's topchef Kazuo Hirai på kritikken.

- Der er et stigende behov for mere indhold i en dynamisk industri som denne. Sony er velpositioneret til at drage fordel af efterspørgslen på film og tv-indhold, og Sony's aktionærer har mere gavn af at eje hele Sony's underholdningsportefølje, snarere end en del af den, skriver Kazuo Hirai ifølge Financial Times.

Kazuo Hirai medgiver dog Loebs kritik af flere fejlskud fra Sony's underholdningsafdeling på det seneste, der har kostet selskabet flere hundrede millioner dollars, og undskylder samtidig for biograf-floppene 'After Earth' og 'White House Down'. Han står dog fast på et livligt forsvar af Sony's tv-produktion.

- Vi investerer aggressivt i vores globale tv-produktions forretning med 32 nye og tilbagevendende serier i luften i USA i år, skriver topchef Kazuo Hirai i sit brev til Loeb, ifølge Financial Times.

/ritzau/FINANS