Sony tjener kassen på ny strategi og fokus på videospil

Den japanske teknologigigant Sony har leveret en langt bedre end ventet bundlinje i første kvartal af sit forskudte regnskabsår, fremgår det af Bloomberg News. Det sker efter en ny strategi, som selskabet begynder at kunne høste frugterne af.

Sony tjener kassen på ny strategi og fokus på videospil Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTOPHER JUE

Ud af kvartalet kommer selskabet således med et nettoresultat på 82,44 mia. yen - svarende til 664 mio. dollar - hvilket var langt bedre end de 40,3 mia. yen, som analytikerne ifølge Bloomberg News havde forventet. I sidste års første kvartal endte nettoresultatet på 26,8 mia. yen.

Den positive overraskelse kommer blandt andet fra driftsindtjeningen, der steg 39 pct. til 96,8 mia. yen. Her havde analytikerne estimeret en driftsindtjening på 72,1 mia. yen.

Ifølge Bloomberg News kommer fremgangen især fra en ny strategi, der handler om at flytte fokus væk fra telefoner og forbrugerelektronik, ligesom det har hjulpet på omkostningerne, at der er blevet skåret tusinder af job fra.

I stedet vil den japanske elektronikproducent, der blandt andet står bag Playstation-konsollerne, investere i netværksservices inden for videospil samt andre former for underholdning og elektronisk tilbehør.

Den stærkere indtjening har dog ikke rod i salget, der i kvartalet gik marginale 0,1 pct. tilbage til 1.810 mia. yen mod ventet 1.790 mia. yen blandt analytikerne.

I forbindelse med kvartalsregnskabet fastholder Sony sine forventninger til hele regnskabsåret.