Sony styrer mod mindre underskud

God julehandel gør godt hos den japanske elektronikgigant. Især Playstation 4 har solgt godt.

Et godt salg af kameraer og Playstation-spillekonsoller trækker Sony op. Til gengæld er det stadig svært at få gang i salget af de ellers anmelderroste Xperia-telefoner, her en Z3 Compact-model. Arkivfoto: Yuya Shino, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: YUYA SHINO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ser endelig ud til at være lykkedes for den japanske teknologigigant Sony at få den store skude rettet ind mod en bedre fremtid.

Sony meldte onsdag morgen ud, at det forventede underskud for 2014 bliver mindre end tidligere ventet. Det skyldes, at salget af billedsensorer og Playstation-konsollerne er gået bedre end forventet.

De foreløbige resultater viser, at overskuddet for oktober-december er fordoblet til 178,3 milliarder yen eller 9,93 milliarder kroner, efter at omsætningen voksede med seks procent.

Playstation sælger godt - telefoner og TV halter

Det gode julesalg betyder, at Sony nu forventer at kunne »nøjes« med et underskud på 170 milliarder yen eller 9,4 milliarder kroner. For tre måneder siden forventede topchef Kazuo Hirai, som har stået i spidsen siden 2012, et underskud på 230 milliarder yen.

Playstation 4-konsollen solgte i julekvartalet 18,5 millioner styk, meddelte Sony allerede i begyndelsen af januar, mod 13,5 millioner ved udgangen af oktober. Spillekonsollen kom i handelen i efteråret 2013, samtidig med at Microsoft lancerede sin konkurrent, Xbox One. Sony skulle have lanceret Playstation 4 i Kina 11. januar, efter at de kinesiske myndigheder ophævede et 14 år gammelt forbud mod udenlandske spillekonsoller, men forhandlingerne med myndighederne trækker lidt ud. Kina er verdens tredjestørste spillemarked, og derfor er forventningerne store.

Salget af Sonys mobiltelefoner med Xperia-telefonerne i spidsen er gået trægt gennem de senere år, selv om de har fået topanmeldelser verden over. Også TV-salget er presset.

Hackerangreb spøger endnu

Sony slås stadig med eftervirkningerne af hackerindbruddet i datterselskabet Sony Pictures i november, hvor hackere både stjal interne dokumenter og film, der endnu ikek havde haft premiere. Derfor er det officielle regnskab blevet udsat i nogle uger.

Kazuo Hirai er i gang med en oprydning og omstilling af hele koncernen for at få styr på økonomien. Tidligere på ugen blev Sony Online Entertainment solgt fra. Investorgruppen Columbus Nova har købt selskabet for et ikke offentliggjort beløb og planlægger både en ny udgave af Sonys hit »Everquest« og at tilbyde spil til både Playstation, Microsofts Xbox-spillekonsol og andre mobile platforme. Det vil ske under nyt navn, Daybreak Game.