Sony starter musiktjeneste i Danmark

Music Unlimited åbner i Danmark med 12 millioner sange, der kan høres på næsten alt Sony-udstyr - men mod betaling.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LAS VEGAS, USA: Danskerne får endnu flere muligheder for at høre musik overalt, når den japanske elektronikgigant Sony nu åbner sin betalingsmusiktjeneste, Music Unlimited, i Danmark.

For nylig kom Spotify til landet, og i forvejen opererer Wimp og TDC Play som to af de andre store, så kampen om danskernes ører vokser i styrke. Music Unlimited blev lanceret i december 2010 og vil med åbningen i Danmark, Norge, Sverige og Finland dække i alt 13 lande.

Musiktjenesten rummer omkring 12 millioner sange, som kan høres på Sonys fjernsyn, Blu-ray-afspillere, Playstation 3-spillekonsoller, Vaio-PCer, de nye tavlecomputere og Android-mobiltelefoner fra Sony Ericsson.

Der bliver dog ikke tale om nogen foræring. Det koster 49 kroner om måneden som basisabonnement med ubegrænset og annoncefri adgang til at lytte med. Med et Premium-abonnement til 89 kroner om måneden kan man høre alle sange, som man måtte ønske sig, oprette personlige favoritspillelister og få adgang til top 100-musikkanaler, som regelmæssigt opdateres.

TDC sidder foreløbig solidt på danskerne gennem sin Play-tjeneste, som er en del af et TDC-abonnement og derfor »gratis«, da den kan bruges ubegrænset til både at hente numrene ned på telefonen eller PCen eller aflytte dem direkte over mobilnettet eller internettet. TDC er Danmarks største leverandør af både mobiltelefoner og internetforbindelser.

Derfor er de mange TDC-kunders lyst til at betale ekstra for andre tjenester sandsynligvis begrænset, hvilket igen begrænser det danske marked.

TDC Play var en verdenspremiere, da den blev lanceret i april 2008. Ingen havde tidligere aktivt brugt musikken som en måde at fastholde kunderne på. Wimp er en del af Telenors abonnement men også mod betaling, mens Telia ligeledes har sin betalingsmusiktjeneste.

Music Unlimited er en del af den japanske elektronikgigant Sonys slagplan om at bygge et gigantisk underholdningsnet op. Sony kan som den eneste af de store elektronikproducenter også levere indhold til tjenesterne, hvorved Sony-udstyr skiller sig ud fra konkurrenternes, der mere gør det muligt at købe sig til indhold udefra.

Berlingske dækker Consumer Electronics Show (CES) på www.business.dk/digital, www.b.dk/techogviden og i den trykte Business-sektion. Berlingske er inviteret af Branchen Forbrugerelektronik (BFE).