Sony skifter topchef

Howard Stringer forlader topposten 1. april men fortsætter som bestyrelsesformand.

Howard Stringer (til venstre) forlader topposten i Sony, og Kazuo Hirai (til højre) tager over. Foto: David Becker, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Sonys topchef, Howard Stringer, overlader 1. april ledelsen til sin højrehånd men fortsætter som bestyrelsesformand for elektronikgiganten.

Kazuo Hirai får som ny topchef ansvaret for at få Sony-koncernen tilbage på rette spor efter en turbulent periode med store tab. Kazuo Hirai står i dag som leder af Sonys forbrugerelektronikdel, som udgør en væsentlig del af Sonys årlige salg på 85 millioner dollars (480 millioner kroner).

Hirai stod for skud, da Sonys spilnet blev hacket sidste forår, og omkring 100 millioner brugeres data blev kopieret, men gennem den seneste tid har hans navn flere gange været nævnt som arvtager for den walisiskfødte Howard Stringer, som er den første ikke-japaner i spidsen for Sony. Stringer, som er 69 år, er tidligere TV-producer og har været Sonys førstemand siden juni 2005.

Han har formået at rette Sony-koncernen op og satte for nylig trumf på ved at købe svenske Ericsson ud af deres fælles mobilselskab Sony Ericsson, så Sony nu dækker samtlige områder af den store forbrugerelektronik.

Sony fremlægger sig julekvartalsregnskab i morgen, torsdag, hvor også ledelsesændringerne ventes at være på programmet.