Sony sænker pris på Playstation 3

Dårligt salg skal ændres gennem lavere priser.

Sony sætter straks prisen på Playstation 3 ned. Arkivfoto: Yuriko Nakao, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den japanske elektronikgigant Sony sætter prisen på sin spillekonsol Playstation 3 ned med 20 procent i håbet om derved at kunne presse salget i vejret.

Sony håber at kunne vinde terræn i kampen mod Nintendos Wii og Microsofts Xbox 360 på det pressede marked for spillekonsoller. Salget i USA lå i juli på det laveste i fem år, viser nye tal fra analysefirmaet NPD.

Sony er hårdt ramt af efterdønningerne af den omfattende hackerskandale, hvor det lykkedes hackere at skaffe sig adgang til i alt 100 millioner brugeres konti på Sonys Playstation-net og PC-spilnet.

Lavere priser gælder straks

Prisen på Playstation 3 i udgaven med 160 GB harddisk sættes ned fra 299 til 249 dollars. I Europa og Japan sænkes prisen fra 299 til 249 euro. Den større udgave med 320 GB harddisk falder fra 349 til 299 dollars. Også uden for USA sænkes prisen til 299 euro.

Prissænkningerne gælder straks.

Sony gør samtidig klar til at sende en ny, slankere og billigere udgave af sin håndholdte Playstation Portable (PSP) ud i Europa. Prisen bliver på 99 euro, dog uden trådløs adgang.