Sony overrasker positivt på bundlinjen trods voldsom tilbagegang

Selv om der er tale om tilbagegang på alle væsentlige regnskabsposter, er det en langt bedre end ventet bundlinje, men til gengæld et skuffende salg og driftsresultat, som Sony kan fremvise for sit andet kvartal af regnskabsåret 2016/17.

Sonys logo set i Japan. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Thomas Peter / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nettoresultatet blev i kvartalet 4,8 mia. yen. Det er godt nok et gedigent fald fra de 33,6 mia. yen, som den japanske koncern fremviste i tilsvarende periode sidste år, men omvendt væsentligt bedre end det underskud på 1,6 mia. yen, som analytikerne havde spået ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg.

Til gengæld skuffede Sony analytikerkorpset på salget. Her kunne elektronikkoncernen notere 1690 mia. yen - et fald på 11 pct. i forhold til andet kvartal sidste år - mens analytikerne havde ventet et salg på 1770 mia. yen.

Heller ikke driftsindtjeningen levede op til det forventede. Den endte på 45,7 mia. yen mod ventede 49,7 mia. yen. Det var samtidig næsten en halvering i forhold til samme kvartal 2015.

Den japanske elektronikgigant nedjusterede mandag sine forventninger til regnskabsåret, blandt andet på baggrund af nedskrivninger relateret til et salg af Sonys batteriforretning.