Sony Mobile fyrer 150 i Lund

Mobilgigantens topchef mener, at det kunne være gået meget værre.

Sony Mobile (tidligere Sony Ericsson) har sit store udviklingskontor i Lund. Nu skal der skæres ned. Arkivfoto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere

Få måneder efter, at den japanske elektronikgigant Sony overtog kontrollen med mobilproducenten Sony Ericsson - i dag Sony Mobile, bliver 150 medarbejdere fyret.

Tirsdag formiddag blev de ansatte i den 2.500 mand store udviklingsafdeling i Lund ved Malmö informeret om nedskæringerne. De er en del af den sparepakke, som blev præsenteret i januar.

Sony Mobiles topchef, Bert Nordberg, som er udset som kommende bestyrelsesformand i den danske vindmølleproducent Vestas, sagde i januar, at han ikke mente, at der var behov for sparetiltag i Lund.

Topchef: Det styrker Lund

Bert Nordberg mener imidlertid, at det kunne være gået meget værre, og at Lund faktisk styrkes som hovedkvarter sammen med Tokyo.

»Midt i elendigheden ser jeg stadig positivt på det. Dette beviser, at Sony tænker på at satse på Lund, og at vi har haft held med at vise, at Lunds kompetence er nødvendig for fremtiden. Ellers havde Sony taget et meget større greb i denne forhandling,« siger Bert Nordberg til Sydsvenska Dagbladet.

Besparelserne vil slå igennem inden sommerferien.

Sony overtog for en måned siden kontrollen med Sony Mobile efter at have købt den svenske mobiludstyrsgigant Ericsson ud af deres fælles selskab.