Sony massefyrer i Lund

Lige under 1.000 mister deres arbejde hos Sony Mobile i stor fyringsrunde.

I marts blev medarbejderne hos Sony Mobile i Lund i Sverige på et stormøde varslet om den kommende fyringsrunde. Nu kommer den, og 975 stillinger forsvinder. Arkivfoto: Ola Torkelsson, TT/Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: TT NEWS AGENCY

Den japanske teknologigigant har igangsat en massefyring på sit mobiludviklingskontor i Lund ved Malmö, hvor næsten 1.000 nu mister deres job.

»Vi er nået frem til en aftale om, hvordan organisationen og bemandingen skal se ud, og hvor mange ansatte og konsulenter der berøres af nedskæringen,« siger Kajsa Petersson, kommunikationschef hos Sony Mobile i Lund, til netnyhedsstedet 8till5.se.

Klokken 11 blev aftalen mellem fagforeningerne og Sony Mobiles ledelse underskrevet.

Af de 975, som mister jobbet, er de 400 konsulenter, mens de 575 er fastansatte. Med nedskæringerne har Sony Mobile 1.200 ansatte tilbage i Lund.

Sony Mobile varslede i begyndelsen af marts, at omkring 1.000 jobs ville forsvinde som led i en større omlægning, der skal forsøge igen at sikre overskud i selskabet, der er fortsættelsen af det tidligere Sony Ericsson, efter at Sony i 2012 købte sin samarbejdspartner, svenske Ericsson, ud.

Den japanske elektronikgigant kæmper hårdt med økonomien, og navnlig konkurrencen på mobilområdet har ramt Sony voldsomt, selv om de nye telefoner får fine anmeldelser og mange roser.

I 2013 blev 400 ansatte sagt op i Lund, og hovedkontoret for Sony Mobile blev samtidig flyttet til Tokyo.