Sony klar med ny Xperia-toptelefon

Den japanske elektronikgigant har ikke opgivet kampen mod Samsung og Apple trods hårde tider. Intet nyt om Compact-udgave af Xperia Z4.

Sonys nye toptelefon, Xperia Z4, har en skærm på 5,2 tommer og er udført i aluminiumsramme. Den blev vist frem mandag morgen. Foto: Toru Hanai, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: TORU HANAI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sony har mandag uden stort ståhej afsløret sin nye toptelefon, Xperia Z4, og dermed slået fast, at mobilmarkedet fortsat er af stor vigtighed, selv om elektronikgiganten har besluttet at skrue ned for dampen for at få bedre økonomi i sin mobilproduktion.

Den 5,2 tommer store Xperia Z4 i aluminiumsramme vil kunne købes i hjemlandet Japan fra sommerferien, uden at der dog er sat hverken præcis dato eller pris på. Den er en anelse tyndere - nemlig kun 6,9 millimeter - end forgængeren, Xperia Z3, men har ellers samme størrelse.

Intet nyt om Compact-udgave

Der er ingen international lanceringsdato tilgængelig, og Sony Mobile har heller ikke meddelt, at der kommer en Compact-udgave - altså en størrelsesmæssigt mindre men indmadsmæssigt identisk - af Xperia Z4, sådan som Sony med succes har haft med forgængerne. Herved kunne de, der ikke synes om kæmpetelefonerne, købe en telefon med samme kvaliteter og hestekræfter, blot med en lidt mindre skærm.

»Der er et bredt udvalg i smartphonepriserne, fra omkring 690 til 9.600 kroner i den høje ende. Vi ønsker at fokusere på den øvre halvdel,« sagde Hiroki Totoki, direktør for Sonys mobilproduktion, ved præsentationen i Tokyo mandag morgen og understregede dermed, at Sony fortsat agter at kæmpe med de store - sydkoreanske Samsung, der er verdens største mobilproducent, og amerikanske Samsung, som op til jul lige præcis overhalede Samsung som verdens største smartphoneproducent.

Sony var i 4. kvartal 2014 det tredjebedst sælgende mobilmærke i Danmark med en markedsandel på 12 procent, viser tal fra analysehuset IDC. Apple og Samsung ligger fortsat foran.

Stadig vand- og støvtæt

Sony meddelte i februar, at man vil skrue ned for blusset på både TV- og mobilproduktionen for til gengæld at fokusere på spil og kameraer, hvor det går godt, og topchef Kazuo Hirai har ikke udelukket muligheden for frasalg af TV-forretningen, sådan som PC-forretningen sidste år blev det.

Xperia Z4-telefonen har en ottekernet processor og arbejder i 64 bit, hvilket giver styrke som en PC. Kameraet optager i en opløsning på 20,7 megapixler, og der er 3 GB RAM-arbejdshukommelse. Styresystemet er Android 5.0 (kaldet Lollipop). Ligesom forgængerne vil også Xperia Z4 være vand- og støvtæt.