Sony kæmper sig opad igen

De første to mobiltelefoner under det nye Sony-mærke er klar. Det gamle Sony Ericssons topchef vil aldrig mere have et job med to ejere.

Sony Mobiles topchef Bert Nordberg Fold sammen
Læs mere
Foto: GUSTAU NACARINO
Det er lettere at skifte navn end at komme tilbage i front.

Det erkender topcheferne for det tidligere Sony Ericsson, nu blot Sony, som også advarer om, at der vil gå en rum tid, før den nu fuldt japanske mobilproducent igen er på toppen.

Sony Mobile, som selskabet nu hedder i daglig tale, selv om der kun står Sony på telefonerne, fremviste sine første nye smartphonetelefoner - Xperia P og Xperia U - på Mobile World Congress i Barcelona, verdens største mobilmesse.

Sony købte i oktober sin svenske partner Ericsson, som er verdens største producent af mobiludstyr, ud af deres fælles selskab, Sony Ericsson. Sony Ericsson er verdens niendestørste mobilproducent og har hovedkontor i Sverige. Siden 16. februar har Sony været eneejer.

Den kommende Sony-topchef fra 1. april, Kazuo Hirai, understreger i et interview med nyhedsbureauet Reuters, at han og selskabet endnu ikke har »svarene på alle de problemer, som plager verden, fra 1. april«.

Sony Mobiles topchef, svenske Bert Nordberg, fortsætter på posten, hvor han har siddet siden 2009. Han udtrykte under præsentationen af de nye telefoner en vis lettelse over, at ejerforholdene nu er langt enklere.

»50:50 var et problem,« siger han med henvisning til det dobbelte ejerskab. »Jeg ville aldrig tage et 50:50-job igen.«

Det nye Sony Mobile skal nu udnytte alle Sony-koncernens facetter og få mobiltelefonerne til at spille fuldt sammen med andre Sony-produkter.

Bert Nordberg er for nylig blevet indstillet som formand for bestyrelsen i den danske vindmølleproducent Vestas.

Berlingske dækker Mobile World Congress (MWC) på www.business.dk/digital, www.b.dk/techogviden og i den trykte Business-sektion. Berlingske er inviteret af Telia.