Sony Ericssons pragtstykke på dansk

Xperia-mobiltelefonen kommer nu på dansk.

Sådan ser den ud, Xperia-mobiltelefonen fra Sony Ericsson, som nu kommer med dansk tastatur og med dansk software. Foto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere
Den japansk-svenske mobilgigant Sony Ericssons nye juvel, »iPhone-dræberen« Xperia, er nu klar med dansk software og dansk tastatur.

Sony Ericsson, der er verdens tredjestørste mobilselskab, håber, at den avancerede Xperia-mobiltelefon kan hente stærkt nødvendige markedsandele hjem. Selskabet er nemlig hårdt ramt af krisen og et nedadgående salg.

Xperia er Sony Ericssons første mobiltelefon med Windows Mobile 6.1 som styresystem, som Sony Ericssons teknikere dog har pillet lidt ved. Den nåede hylderne i oktober 2008.

Ni skriveborde

Den danske udgave med fuldt, dansk tastatur har præcis samme funktioner og muligheder som den originale engelske. Mobiltelefonen er i rustfrit stål, og tastaturet skydes ud i en let bue.

Selve brugerfladen viser - lidt i stil med Apples iPhone-telefon - ni paneler, en slags genveje til ni skriveborde, hvor man kan sætte de vigtigste programmer op, så man har let adgang til dem. Skærmen er tre tommer stor.

Sony Ericsson solgte i 2008 i alt 97 millioner mobiltelefoner. Udviklingscenteret ligger i den svenske universitetsby Lund.