Sony Ericssons ejere holder fast

Ericsson vil ikke trække sig ud af den svensk-japanske mobilgigant, fastslår den nye topchef.

Sony Ericssons ejere bliver i mobilselskabet. Foto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kommer ikke på tale for den svenske netværksgigant Ericsson at sælge sin ejerandel af mobilproducenten Sony Ericsson.

»Vi har vore forpligtelser over for Sony Ericsson. Vi har været med fra begyndelsen,« fastslår Ericssons nye topchef, Hans Vestberg, i et interview med finansavisen Wall Street Journal.

Succes med nyeste telefoner

Sony Ericsson har i et par år haft en svær tid med triste regnskaber, og rygterne har rumlet en tid om, at Sony ville købe Ericsson ud. De to ejer hver 50 procent af mobilproducenten, der er verdens fjerdestørste målt i styksalg.

Sony Ericsson har dog på det seneste haft stor succes med sine modeller i Xperia-serien. X10-telefonen med en skærm, der er lidt større end Apples iPhones, og lillesøstrene X10 Mini og X10 Mini Pro (sidstnævnte med udskydeligt tastatur) er blevet meget populære og ventes at give positive udsving i det kommende kvartalsregnskab.

Stadig udfordringer

Hans Vestberg fra Ericsson slår dog fast, at der stadig er udfordringer.

»Det er en vældigt udfordrende sektor, men jeg synes, at de har gjort et fantastisk arbejde med at skabe et godt produktsortiment,« siger han om de nye Xperia-telefoner med Google Android som styresystem.