Sony Ericsson-telefoner må vente længere på ny Android

Ny udsættelse af opgradering til den nyeste Google Android-version på de topsælgende X10-modeller fra Sony Ericsson.

Alle, der har købt Sony Ericssons topsælgende X10- og X10 Mini-modeller, må væbne sig med tålmodighed, for der går endnu en tid, før telefonen bliver opgraderet med nyeste udgave af Googles styresystem Android. Foto: Albert Gea, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De mange, der har købt Sony Ericssons topsælgende modeller - Xperia X10, X10 Mini og X10 Mini Pro - kommer til at vente endnu længere på at få den nyeste udgave af styresystemet Google Android på mobiltelefonen.

Sony Ericsson kan nemlig ikke overholde sine egne deadlines og vil derfor først i slutningen af oktober - tidligst - opgradere alle nuværende telefoner fra Android version 1.6 til 2.1. Opgraderingen skulle ellers være sket i slutningen af september.

Mange må vente til 2011

Det betyder dog langtfra, at alle mobiltelefoner dermed udstyres med den nyeste Android-udgave. De telefoner, som teleselskaberne har sat op selv og dermed låst, bliver nemlig først opgraderet, når teleselskaberne har afprøvet, at opgraderingen ikke volder kvaler i forhold til de specialprogrammer, som er lagt på telefonerne. I praksis risikerer man derfor at skulle vente til 2011.

For selv Sony Ericssons egen opgradering vil ske i små trin, så ikke softwaresystemerne bryder sammen under presset.

Andre producenter er klar nu

Den nye Android-udgave rummer blandt andet en særdeles brugt funktion - overførsel af filer via den kortrækkende Bluetooth-radioforbindelse, hvor man trådløst sender billeder m.m. fra en telefon til en anden eller til en PC.

»Desværre har vi brug for endnu nogle uger, før vi kan begynde udrulningen,« skriver Sony Ericsson selv i sin produktblog.

Mange billige telefoner fra andre mærker kommer allerede med Android 2.1 installeret, og HTC og Samsung er allerede på vej mod Android 2.2.

Læs mere:

Sony Ericssons produktblog om udsættelsen
http://blogs.sonyericsson.com/products/2010/09/23/update-on-updates/