Sony Ericsson klar med Google-telefon

Flagskibsmodellen Xperia X10, som kommer i begyndelsen af næste år, er mobilkæmpens første med Google Android som styresystem.

Sådan ser Sony Ericsson Xperia X10 ud. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Den hidtil største blåstempling af Internet-giganten Googles nye styresystem til mobiltelefoner, Android, kommer fra mobilproducenten Sony Ericsson, hvis nye Xperia X10 kan købes fra første kvartal 2010.

Sony Ericsson, der er halvt ejet af japanske Sony og af svenske Ericsson, har valgt at bruge Android som »bund« i sin flagskibsserie Xperia. Det er første gang, at Sony Ericsson anvender Android, men der vil komme flere modeller.

Grafisk overhaling

X10-telefonen har en trykfølsom skærm på fire tommer, et kamera med otte megapixler i opløsning, indbygget GPS og kan bruge småprogrammer fra både Googles netbutik Android Market samt fra Sony Ericssons egen Play Now Arena. Den kan gå på 3G-nettet og har trådløs adgang. X10 måler 119 x 63 x 13 millimeter og er udstyret med et otte gigabytes hukommelseskort.

Forgængeren, Xperia X1, var Sony Ericssons første nyskabelse. I forhold til den har X10 fået en grafisk overhaling, så brugerne lettere kan finde og bruge Twitter, Facebook, e-post og andre beskedfunktioner. Det sker via funktionen Timescape. Sony Ericsson har ikke oplyst prisen på den nye telefon, som altså ikke når julesalget, der ellers er højsæson for elektroniksalg.