Sony Ericsson flytter hovedkontoret

Mobilproducenten rykker fra London til Lund og åbner snart udviklingsafdeling i København.

Sony Ericssons topchef, Bert Nordberg, får kortere til arbejde, når hovedsædet rykker fra London til Lund. Selv slår han sig ned i nabobyen Malmö. Arkivfoto: Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Sonys køb af mobilproducenten Sony Ericsson betyder ikke som frygtet, at hovedkontoret rykkes til Tokyo. Tværtimod flytter Sony Ericsson nu fra London til den svenske universitetsby Lund.

Lund lige uden for Malmö er allerede hjemsted for Sony Ericssons store udviklingsafdeling med omkring 3.000 ansatte, men det var frygtet, at afdelingen ville forsvinde, efter at den japanske elektronikgigant i slutningen af oktober købte sin svenske kompagnon, Ericsson, ud af deres fælles selskab for en milliard euro.

»Det juridiske hovedkontor og bestyrelsens sæde har også tidligere været i Lund. Vi beholder salg, markedsføring og kommunikation i London,« sagde topchef Bert Nordberg forleden ifølge Øresundsinstituttets magasin Job & Magt.

Udviklingskontor i København

Netop Øresundsregionens satsning på mobil- og radiokommunikation opgives som årsagen til, at Lund er valgt som hovedsæde, men samtidig udvider Sony Ericsson efter årsskiftet med et udviklingskontor i København, hvor Bert Nordberg selv tidligere har været på besøg for at finde egnede lokaliteter til verdens niendestørste mobilproducent. Sony har allerede sit nordenkontor i København.

Bert Nordberg benytter i øvrigt landeskiftet til selv at flytte tilbage til det centrale Malmö sammen med sin kone.

Navnet Ericsson forsvinder fra mobilproducenten i løbe af 2012.