Sony Ericsson får nyt navn

Salget af mobilproducenten til Sony betyder samtidig et navneskift, siger topchefen.

Mobilproducenten Sony Ericsson skal skifte navn efter Sonys overtagelse af selskabet. Arkivfoto: Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sony vil give mobilproducenten Sony Ericsson nyt navn, efter at den japanske elektronikgigant torsdag morgen købte sin svenske partner ud.

Det siger Sonys topchef, den walisisk fødte Howard Stringer.

»Ja, det vil vi gøre. Men vi ved endnu ikke hvornår. Vi har nedsat en gruppe, som ser på sagen,« sagde Howard Stringer på en pressekonference.

Foreløbig vil navnet Sony Ericsson dog bestå, lover han.

Styrket kamp mod Apple og Samsung

Sony betaler Ericsson 1,05 milliarder euro (små 7,8 milliarder kroner) for at blive eneejer af verdens syvendestørste mobilproducent. Dermed vil Sony kunne samordne hele paletten af forbrugerelektronik langt hurtigere og dybere. Sony står i forvejen bag bl.a. Playstation-konsollen, Cybershot-kameraerne og Bravia-fjernsynene.

Gjort rigtigt vil Sony kunne styrke sin position i kampen mod især Apple og Samsung.

»Sony har nu alle komponenterne til at konkurrere mod Samsung og Apple. Det store spørgsmål er nu, om man formår at føre det ud i livet. Ud fra erfaringerne er jeg skeptisk, men jeg vil ikke sige, at det ikke kan lade sig gøre,« siger analytiker Pete Cunningham fra mobilanalysefirmaet Canalys til nyhedsbureauet Reuters.

Medarbejdere venter på besked

»En del er ængstelige, andre glade. Det er klart, at man taler overalt i huset om dette, men alle arbejder som sædvanlig,« siger Ulf Bengtsson fra fagforeningen Sveriges Ingenjörer til det svenske nyhedsbureau TT.

Han savner endnu tilstrækkeligt med information for at kunne analysere situationen.

Sony Ericsson er stiftet 1. oktober 2001, og hidtil har Sony og den svenske mobiludstyrsgigant Ericsson hver ejet halvdelen af det fælles selskab.

Overtagelsen sker 1. januar 2012, efter at konkurrencemyndighederne har sagt god for købet.