Sony Ericsson bag verdens mindste Google-telefon

Tre nye modeller skal hjælpe den trængte svensk-japanske mobilproducent fremad.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BARCELONA: Tre nye mobiltelefoner - heriblandt verdens mindste telefon med Googles styresystem Android - skal bringe svensk-japanske Sony Ericsson ned i flere lommer.

Den pressede mobilproducent, som er verdens fjerdestørste efter Nokia, Samsung og LG Electronics, lancerede søndag sin X10 Mini, der ikke er meget større end et dankort. X10 Mini er søstermodellen til Sony Ericssons flagskib, X10, og har trykfølsom skærm og i øvrigt er designet til at kunne kunne bruges med en hånd. I hvert af de fire hjørner er der genveje til de vigtigste funktioner, heriblandt elektronisk post og musik.

Og som på Apples iPhone eller telefoner med Google Android kan man netop stryge fingrene over skærmen og rykke skærmbilledet, så der kommer andre ikoner frem. Dermed har man reelt adgang til hele tre startskærme.

X10 vejer blot 88 gram og måler 83 x 50 x 16 millimeter. Telefonen har et kamera med en opløsning på fem megapixler og kan optage film, anvende geografiske målepunkter og bruges til navigation. Den fåes i perlemor, sort, lyserød, lime, rød og sølv og vil nå butikkerne senere i år, nemlig i 2. kvartal op til sommerferien.

En udvidet model, X10 Mini Pro, har også udskydeligt, fuldt tastatur.

Derudover er Sony Ericsson klar med Vivaz Pro, en telefon med trykfølsom skærm og udskydeligt, fuldt tastatur, beregnet til at kunne arbejde på. Telefonen er en søstermodel til flagskibet Vivaz, der kun har en måneds tid på bagen, og også den kommer i handelen i 2. kvartal.

Vivaz Pro anvender Nokias Symbian som styresystem og vejer 117 gram.

Priserne er ikke oplyst.