Sonova: Stor amerikansk vækst har hjulpet samlet marked

Der er fortsat masser af potentiale i det globale høreapparatmarked, hvis man spørger schweiziske Sonova, der er verdens største producent af høreapparater.

Foto: MICHAEL BUHOLZER

Optimismen bunder blandt andet i, at penetrationen blandt folk med behov for høreapparater fortsat er lav, og at demografien tilsiger, at der kommer flere mennesker i den ældre befolkningsgruppe, som er potentielle høreapparatkunder i fremtiden.

I 2015 har markedet desuden udviklet sig stærkt, lyder vurderingen fra det schweiziske selskab. Det er dog i høj grad stor vækst på det amerikanske marked, der har trukket udviklingen, fordi Europa har haltet en del i særligt første halvår.

Ifølge præsentationsmaterialet fra Sonova i forbindelse med selskabets investordag i hovedkvarteret i Stäfa tirsdag, var enhedsvæksten i USA på over 10 pct. i første kvartal, faldende til omkring 7 pct. i andet kvartal og 4 pct. i tredje kvartal. Det giver dog fortsat en gennemsnitlig enhedsvækst på omkring 7 pct. i USA hidtil i 2015.

I Europa var enhedsvæksten omvendt negativ i både første og andet kvartal, blandt andet grundet en nedgang i Tyskland, hvor sammenligningsgrundlaget fra 2014 er hårdt.

Samlet set er potentialet dog fortsat stort - både i USA og Europa, lyder vurderingen fra Sonova.

»Vi kigger på et stærkt og sundt marked, der har leveret en god præstation indtil nu i 2015. Markedet har fortsat et rigtig godt potentiale«, siger Lukas Braunschweiler, der er administrerende direktør hos Sonova, i forbindelse med investordagen.