Sonova sigter efter stor vækst efter godkendt årsafslutning

Verdens største høreapparatproducent, schweiziske Sonova, der konkurrerer med blandt andet de danske selskaber William Demant Holding og GN Resound, kom nogenlunde ud af regnskabsåret 2015/16, hvor schweizerne ramte forventningerne i markedet meget godt.

Her høreapparater fra Oticon. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

For det nye regnskabsår venter Sonova desuden pæn vækst i både omsætning og drift.

Selskabet, der har base i Stäfa i Schweiz, kom ud af regnskabsåret med en omsætning på 2,07 mia. schweizerfranc mod ventet 2,10 mia. schweizerfranc blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Omsætningen svarer til en vækst på 5,8 pct. i lokale valutaer sammenlignet med regnskabsåret før.

Det blev omsat til et driftsresultat (EBITA) på 430,6 mio. schweizerfranc mod ventet 437,6 mio. schweizerfranc blandt analytikerne. Driftsresultatet voksede med 1,4 pct. i lokale valutaer, men faldt med 5,5 pct. i schweizerfranc, når man sammenligner med 2014/15.

Særligt i Sonovas høreapparatsdivision var der fremgang, og salget af de schweiziske høreapparater steg til 1885,0 mio. schweizerfranc. Det svarer til en vækst på 6,6 pct. i lokale valuta.

Også selskabets anden division havde fremgang. Salget af cochlear-implantater steg til 187 mio. schweizerfranc, hvilket svarer til en salgsvækst på 2,4 pct. i lokale valuta.

For regnskabsåret 2016/17 venter Sonova en salgsvækst på 4-6 pct. i lokale valutaer, mens driftsresultatet (EBITA) ventes at stige med 3-7 pct. - ligeledes i lokale valutaer.

Sonova offentliggjorde for nylig en aftale om, at selskabet overtager den hollandske høreapparatforhandler Audionova - et selskab, som også danske William Demant Holding var med i opløbet om. Prisen for Audionova blev dog vurderet for høj af det danske selskab.