Sonova opruster i Tyskland med køb af selskab

Det schweiziske selskab Sonova, der blandt andre konkurrerer med danske GN Store Nord og William Demant inden for høreapparater, køber det tyske firma Hansaton Akustik.

Foto: MICHAEL BUHOLZER.
Læs mere
Fold sammen

Det schweiziske selskab Sonova, der blandt andre konkurrerer med danske GN Store Nord og William Demant inden for høreapparater, køber det tyske firma Hansaton Akustik.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Sonova mandag morgen.

Sonova skriver, at opkøbet af tyske Hansaton Akustik, der blandt andet producerer høresystemer, sker som et led i en satsning i Tyskland, der er verdens andenstørste marked for høreapparater.

- Opkøbet af Hansaton afspejler vores engagement i at videreudvikle adgangen til markedet. Det vil skabe markant værdi for Sonova og vores kunder - især i Tyskland, siger Lukas Braunschweiler, administrerende direktør i Sonova, i pressemeddelelsen.

Hansaton Akustik beskæftiger omkring 200 medarbejdere globalt og havde i 2014 en omsætning på 42 mio. euro. Det tyske selskab har centre i USA, Frankrig, Tyskland samt distributionsnetværk i omkring lande. Opkøbet af Hansaton Akustik skal dog godkendes af relevante myndigheder, før det træder i kraft.

Sonova ejer allerede de to detailkæder Vitakustik and Fiebing Hörtechnik på det tyske marked, og selskabet føler sig derfor godt rustet til at indtage en stærkere position i landet, hedder det i pressemeddelelsen.

I forbindelsen med nyheden om opkøbet af Hansaton Akustik og satsningen på det tyske marked meddeler Sonova desuden, at det flytter produktion til Kina og Storbritannien, hvilket betyder, at der vil blive nedlagt omkring 100 stillinger i Schweiz.