Sommerhusejere: Vi vil også have en hjælpepakke

Glem alt om banker, finansielle institutioner og pensionskasser. Nu vil familierne have hjælp til at kickstarte den skrantende udlejning af sommerhuse.

Foto: Scanpix. Sommerhusejerne har ikke nok incitament til at udleje deres deltidboliger.
Læs mere
Fold sammen
Det kan ikke betale sig for sommerhusejerne at leje deres deltidshuse ud. Hvis omsætningen skal sparkes i gang, skal der være langt bedre skattefordele for sommerhusejerne. Det mener ejendomsmæglerkæden Home og Ferieudlejernes Brancheforening, skriver Jyllands-Posten.

Ferieudlejernes Brancheforening beretter at antallet af udlejningshuse på 10 år faldet fra omkring 40.000 til omkring 30.000 huse.

Hvis der igen skal gang i udlejningen, skal sommerhusejerne have en større økonomisk gulerod. Bundfradraget på 7000 kroner er simpelthen for lavt og har været det samme siden 1993, og partiet Venstre erkender i et turismeoplæg, at størrelsen af fradraget er ”forældet.”

Venstre vil ikke sætte et beløb på, hvad der i stedet ville være passende. Men Ferieudlejernes Brancheforening foreslår i stedet, at bundfradraget bliver hævet til 25.000 kroner, som giver en gevinst til ejerne på 5.000 kroner om året, hvis de udlejer deres sommerhus i mindst otte uger.

Ejendomsmæglerkæden Home har analyseret sig frem til, at 37.000 kroner er et passende bundfradrag, som giver en skattemæssig gevinst på 6.000 kroner om året. Samtidig foreslår Home, at private udlejere der kun lejer ud få uger om året, skal have lov at gøre det fuldstændig skattefrit.