Solidt regnskab fra Sydbank

Sydbank halverer nedskrivningerne og har udlånsvækst for sjette kvartal i træk. Det giver en historisk høj basisindtjening i banken.

Foto: CLAUS FISKER. Karen Frøsig, adm. direktør i Sydbank.
Læs mere
Fold sammen

Ifølge Sydbank selv har de god grund til at poppe champagnen i Aabenraa.

Onsdag kom den sydjyske bank nemlig med deres regnskab for første halve år af 2015, og for sjette kvartal i træk præsenterer banken en vækst i udlån, ligesom de leverer en historisk høj basisindtjening.

Flere bankanalytikere forventede, at nedskrivningerne hos Sydbank ville være lave, selv om flere af landets andre banker kæmper med massive nedskrivninger på grund af høje mælkepriser og krise i landbruget. Dog betyder en bedre samfundsøkonomi, at Sydbanks nedskrivninger for årets to første kvartaler falder med 50 procent i forhold til samme periode i 2014, og de lander således på 217 millioner kroner.

Nedskrivningerne er den helt store årsag til, at bankens resultat før skat lander på 693 millioner kroner mod 632 millioner kroner i første halvår af 2014. Og når udlånsvæksten er i vækst for sjette kvartal i træk, betyder det, at Sydbank aldrig før i bankens historie har leveret en højere basisindtjening.

»Vi leverer et solidt regnskab for første halvår, og det er vi meget tilfredse med. Basisindtjeningen i første halvår var på 2227 millioner kroner, hvilket er en stigning på 5 procent sammenlignet med første halvår af 2014. Det er et historisk højt niveau for Sydbank, og det viser, sammen med en udlånsvækst på 4,3 procent for halvåret, at Sydbank fastholder et højt aktivitetsniveau med stort kundefokus,« siger administrerende direktør Karen Frøsig.

På grund af det lave renteniveau, som ligger pres på kronen og hermed også på bankerne, har Sydbank oplevet et markant fald i nettorenteindtægter, som ender på 1462 millioner kroner for første halve år af 2015. Til sammenligning var samme tal 1662 millioner kroner for første halvdel af 2014.

Faldet i renteindtægter bliver dog opvejet af en stigning i Sydbanks gebyrindtægter. Hvor banken i de to første kvartaler af 2014 havde renteindtægter for 2115 millioner kroner, er tallet denne gang steget til 2183 millioner kroner.

Det solide regnskab ser dog ikke ud til at smitte af på aktiemarkedet. Således er Sydbank-aktien faldet med omkring syv procent, siden banken offentliggjorde deres halvårsrapport.

Sydbanks resultat for andet kvartal af 2015 ligger på 226 millioner, og det er 23 procent mindre end analytikernes konsensus, før regnskabet blev offentliggjort. Ifølge en analyse fra Citibank kan det betyde, at regnskabet skuffer mange aktionærer, og at aktien derfor falder.