Solid vækst til GN Store Nord

Regnskabet fra GN Store Nord lader sig høre. Virksomheden, der sælger høreapperater og høretelefoner, har oplevet pæn vækst og fastholder forventningerne til 2017.

Regnskabet fra GN Store Nord lader sig høre. Virksomheden, der sælger hørerapperater og hørertelefoner, har oplevet pæn vækst og fastholder forventningerne til 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: HEINZ-PETER BADER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har været et godt tredje kvartal for både høreapperater og høretelefoner. GN Store Nord leverer således et pænt regnskab og fastholder forventningerne.

Virksomheden, der består af GN Hearing, der sælger høreapperater, og GN Audio, der sælger høretelefoner, har således oplevet vækst i omsætning på begge forretningsområder.

Helt konkret har virksomheden oplevet en vækst i omsætning for GN Hearing på 16 procent fra 1.109 millioner til 1.284 millioner kroner, mens GN Audio har oplevet en vækst i omsætning på 9 procent fra 766 millioner kroner til 833 millioner kroner.

Den samlede vækst i omsætning for GN Store Nord er 13 procent.

Slagsmål i USA

I juli fik GN Audio tildelt 3 millioner dollars i forbindelse med en retssag i USA mod Planatronics, der bl.a. sælger headsets.

GN Audio havde allerede i 2012 lagt sag an mod Plantronics, fordi Plantronics ifølge GN Audio lagde monopol på de amerikanske distributører.

I forbindelse med undersøgelsen af GNs anklager, blev GN ifølge regnskabet bekendt med en bevidst destruering af dokumenter.

På den baggrund tildelte retten i USA d. 6. juli Plantronics et erstatsningskrav til GN Audio på tre millioner dollars.

Den amerikanske domstol forbeholder sig samtidig retten til at pålægge Plantronics yderligere sanktioner og på baggrund af de slettede emails at vurdere, at netop de destruerede dokumenter ville have understøttet GNs bevisførelse mod Plantronics.

Den endelige afgørelse kører som en nævningesag, som starter d. 10. oktober 2017.