Solid medvind til Schouw i 2. kvartal

Industrikonglomeratet Schouw & Co. kommer torsdag morgen ud med et forbedret regnskab for andet kvartal 2012. Omsætningen stiger 3211,8 mio. kr. mod 2762,1 i andet kvartal 2011.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Virksomheden skriver i regnskabet, at især Biomar, der producerer fiskefoder til industribrug, har trukket en god del af omsætningen, og at der ses fremgang på omsætningen i alle koncernens helejede virksomheder.

Resultatet af den primære drift (EBIT) vokser med næsten 50 pct. til 186,3 mio. kr. fra sidste års 125,1 mio. kr., fremgår det af regnskabet. Her er det - ud over Biomar - blandt andre Fibertex Nonwovens, Hydra-Grene og Martin, der har bidraget til fremgangen.

Nettoresultatet bliver et beskedent overskud på 61,5 mio., som dog er en vending fra 2011's minus på 297,1 mio. kr. Koncernen melder dog, at en stor del af udsvinget kommer fra en væsentlig mindre negativ værdiregulering af finansielle investeringer på 90 mio., i forhold til første halvår 2011, der lød på 285 mio. kr.

Schouw & Co. opjusterede forventningerne i starten af maj, og koncernen kan se de nye forventninger indfriet. Desuden ser man lyst på resten af 2012, i forlængelse af den gode start på året.

- Det samlede resultat for året er som altid meget afhængigt af resultatet i årets sidste halvdel, som er koncernens højsæson. Det gode forløb af årets første halvdel underbygger dog forventningerne om, at koncernens virksomheder gennemgående er godt rustet til at møde de opgaver og udfordringer, som 2. halvår 2012 vil bringem, skriver Schouw & Co. i regnskabet.

/ritzau/FINANS