Solcreme og afskedigelser præger Matas' sommer

Matas har øget salget i sit første kvartal, hvor man har mærket effekten af den varme og solrige sommer.

ARKIVFOTO: Matas i shoppingcenteret Fields i København, onsdag den 7. november 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Matas har øget sin omsætning i første kvartal - de tre måneder, der sluttede med juni. Den varme sommer har givet medvind i salget, men regnskabet er ikke uden knaster.

Samlet omsatte Matas for 843,8 millioner koner i første kvartal, 13 millioner kroner mere end i samme periode sidste år.

»Væksten er først og fremmest drevet af den oprustning på matas.dk, vi igangsatte i starten af året.«

»Den solrige forsommer har samtidig givet et markant løft i solcremesalget,« skriver administrerende direktør Gregers Wedell-Wedellsborg i regnskabet.

Men resultatet er faldet, da der er givet fratrædelsesordninger. Før skat tjente Matas 90,8 millioner kroner i kvartalet mod 94,9 millioner kroner i samme periode sidste år.

»På grund af ekstraordinære fratrædelsesomkostninger i forbindelse med omstrukturering af ledelsen, blev periodens resultat efter skat en smule lavere end samme kvartal sidste år,« skriver Gregers Wedell-Wedellsborg.

Det fortælles ikke, hvilke fratrædelser der tales om. Men sidste år i august fyrede Matas sin daværende topchef, Terje List.

Han havde et opsigelsesvarsel på 18 måneder, hvilket svarede til godt 10 millioner kroner.

»Der blev i kvartalet afholdt engangsomkostninger på 4,8 millioner kroner i forbindelse med fratrædelser i ledelsen på hovedkontoret,« skrives der i regnskabet.

Matas hæfter sig i regnskabet mere ved, at der rent faktisk er omsætningsvækst i butikkerne og ved at komme gang i salget over internettet.

»I starten af året iværksatte vi en digital vækstplan under overskriften Matas 4D, blandt andet for at gøre det hurtigere og nemmere at handle på matas.dk.«

»Som et led heri har vi nu introduceret dag til dag levering i hele landet, mens vi i Storkøbenhavn kan levere samme aften til kunder, der bestiller inden klokken 15. Kunderne har virkelig taget det til sig og e-handelssalget er vokset 50 procent i kvartalet,« skriver Matas.

/ritzau/