Solars bundlinje gik tilbage i første kvartal

Sourcing- og servicevirksomheden Solar klarede sig stort set på linje med året forinden på toplinjen i første kvartal, mens bundlinjen faldt en del i forhold til første kvartal 2015.

Foto: Claus Fisker. Direktør Anders Wilhjelm.
Læs mere
Fold sammen

I årets tre første måneder realiserede selskabet en omsætning på 2656 mio. kr., hvilket er en smule højere end omsætningen på 2645 mio. kr. i samme periode året før.

I første kvartal landede Solar et driftsresultat (EBITA) på 52 mio. kr. og et resultat før skat på 28 mio. kr. Begge poster er lavere end i samme periode i 2015, hvor EBITA-resultatet lød på 60 mio. kr., og resultatet før skat var 40 mio. kr.

Ifølge selskabets administrerende direktør, Anders Wilhjelm, er de nye regnskabstal dog bedre end ventet.

»Omsætningen og EBITA i første kvartal var en anelse bedre end forventet, og vi glæder os til at se en organisk vækst i første kvartal på trods af svære markedsforhold på visse markeder. Det er også opmuntrende at se en fortsat forbedring af vores arbejdskapital, siger han i regnskabet.
I februar overtog Solar den hollandske supply chain-specialist MAG45, men det havde kun en minimal effekt på omsætningen og resultatet i første kvartal«, står der i regnskabet.